Aroma SE 200

Ekspres kolbowy Saeco Aroma SE 200 to profesjonalna maszyna o ogromnych możliwościach. Idealnie sprawdzi się nawet w dużych lokalach gastronomicznych oraz kawiarniach. Dzięki dwóm kolbom i zaawansowanej technologii Saeco Aroma SE 200 oraz wprawionej obsłudze, pozwala na przygotowanie do 300 filiżanek kawy na godzinę!

Aroma SE 200
  • Aroma SE 200
Zdjęcia poglądowe
Zalety ekspresu
  • Certyfikat CE

    Homologacja niezbędna do pracy w gastronomii
  • Wydajność

    Polecany do średnich i dużych lokali gastronomicznych.
  • Wysoka jakość kawy

    Sprzęt profesjonalny
  • Gotowość do pracy

    Wydajny 13 litrowy bojler - więcej produktów (kawa, wrzątek) w krótkim czasie
Porozmawiajmy o ekspresach Tel.: 22 631-09-73


Saeco – profesjonalny kolbowy ekspres do kawy Aroma SE 200

Ekspres kolbowy Saeco Aroma SE 200 to profesjonalna maszyna o ogromnych możliwościach. Idealnie sprawdzi się nawet w dużych lokalach gastronomicznych oraz kawiarniach. Dzięki dwóm kolbom i zaawansowanej technologii Saeco Aroma SE 200 oraz wprawionej obsłudze, pozwala na przygotowanie do 300 filiżanek kawy na godzinę!

Saeco Aroma SE 200 to bardziej zaawansowana wersja modelu Saeco Aroma Compact SE 200. Czym się różni? Jak sama nazwa wskazuje – nie jest tak kompaktowy, charakteryzuje się znacznie większymi rozmiarami. Jest o 20 centymetrów szerszy i prawie 20 kilogramów cięższy. Ale dzięki temu ma też znacznie większe możliwości. Bojler w ekspresie Saeco Aroma SE 200 ma pojemność aż 13 litrów – trudno szukać takiego w modelach niższej klasy! Bojler jest oczywiście wyposażony w najnowsze rozwiązania: niezależne wymienniki ciepła, zawór zwrotny oraz system automatycznego napełniania. Oczywiście, jak wszystkie maszyny tej klasy, Saeco Aroma SE 200 ma stałe podłączenie do wody.

Co bardzo istotne w ekspresie do kawy o tak dużej wydajności – Saeco Aroma SE 200 jest wyposażony w dwie bardzo wydajne dysze do spieniania mleka, pozwalające na przygotowanie spienionego mleka o idealnej konsystencji i temperaturze. Oznacza to, że dwóch pracowników może pracować na tym ekspresie jednocześnie, przygotowując różnego rodzaju czarne i mleczne kawy.

Panel sterujący modelu Saeco Aroma SE 200 zawiera 11 przycisków – po 5 do każdej kolby oraz jeden – do obsługi dyszy z gorącą wodą. Przyciski kolbowe są zaprogramowane następująco: espresso, dwa espresso, duża kawa czarna, dwie duże kawy czarne oraz przycisk manualnego dozowania wody. Naciśnięcie tego ostatniego pozwala pełną kontrolę nad procesem zaparzania kawy. Oczywiście wszystkie przyciski elektroniczne można przeprogramować według własnych potrzeb. Elektronicznie można również regulować ilość zaparzanej kawy na każdą filiżankę.

Profesjonalny ekspres kolbowy Saeco Aroma SE 200 to maszyna nie tylko niezwykle wydajna, lecz także praktyczna. Górna część ekspresu została wykorzystana jako półka do przechowywania i podgrzewania filiżanek. Z racji sporych wymiarów ekspresu (77×56 cm), może się tam pomieścić kilkadziesiąt filiżanek.

Model Aroma SE 200 to profesjonalny kolbowy ekspres do kawy renomowanej marki Saeco. Ta maszyna idealnie sprawdzi się w dużych kawiarniach i lokalach gastronomicznych, stawiających na najwyższą jakość podawanej kawy. Do mniejszych lokali rekomendujemy ekspresy z serii Saeco Aroma Compact – SE 100 i SE 200.


Porozmawiajmy o ekspresach Tel.: 22 631-09-73

Parametry

Ekspresy do gastronomiiEkspresy do gastronomiiEkspresy do gastronomiiEkspresy do gastronomiiOdpływRodzaj ekspresuWydajność (Ekspresy kolbowe)Wydajność (Ekspresy kolbowe)Pobór wodyLiczba kolb

Specyfikacja

Autonomiczny moduł grzewczy (chromowo-mosiężny)
2
Kolor
srebrny
Wydajność produkcji gorącej wody/godzinę/filiżanka (150 cc)
300
Wydajność przygotowywania kaw/godzinę/filiżanka (30 cc)
300
Konstrukcja
stalowa
Pojemnośc bojlera
13 l
Stalowa wylewka gorącej wody
1
Stalowa wylewka gorącej pary
2
Elektronicznie regulowana wielkość porcji napoju
tak
Bojler
miedziany
Zasilanie
230-240V/50-60Hz / 400-425V/50-60Hz 3N~
Maksymalny pobór mocy (grzanie)
5000 - 4500 W
Pobór mocy (tryb oszczędny)
3500 - 3000 W
Wymiary (szer x wysk x dł)
760 x 530 x 540 mm
Waga
75 kg
Obudowa
ABS + poliwęglan / stal nierdzewna
Podłączenie wody
3/4" (1-8 bar)
Certyfikaty
CE

Co myślą
ci, którzy spróbowali kawy Manuel

"W dawnym hangarze lotniska Gocław na powierzchni 2700m2 czeka na Was ponad 50 trampolin, basen z gąbkami, strefa zbijaka, podłoga i ścieżka akrobatyczna, oraz wiele innych atrakcji dla wszystkich, którzy szukają rozrywki połączonej z aktywnością fizyczną. No a po zabawie na trampolinach, zachęcamy do napicia się pysznej kawy Manuel Caffe. Polecamy Manuel jako partnera w prowadzeniu lokalu: terminowe dostawy, serwis oraz pełne doradztwo w serwowaniu kawy. My przywiązaliśmy się do kawy Solaroma, o zawartości 60 procent arabiki i 40 robusty, idealnie pasuje do słodkości naszych do serwowanych słodkości w naszej kawiarence."
Tomasz Konefał
hangar 646
"Nie potrzeba ogromnych powierzchni, aby przygotowywać idealne espresso! Dlatego też, stworzyliśmy dwie kawowe wyspy - na Wydziale Zarządzania oraz Filologii w Łodzi. Niejednokrotnie wśród studentów oraz pracowników słyszeliśmy pozytywne opinie. Wiele osób uznało, że nasza kawa smakuje im najbardziej w mieście, co jest ogromnym osiągnięciem
i wyróżnieniem. "
Michalina Banat
Caffe Point
"Współpracujemy z Manuel Caffe już 4 rok. W naszej kawiarnio-bawialni dla dzieci serwujemy kawę Aroma Bar, która jest kawą uniwersalną. Doskonale sprawdza się w kawach czarnych jak i mlecznych. Doceniamy Manuel Caffe za wysoką jakość produktów i usług: przeprowadzane audyty, dbanie o jakość serwowanych przez nas kaw, serwis oraz miłą rzetelną współpracę. Serdecznie polecamy Manuel!"
Koperska Izabela
Molo Kids Caffe
"Po otwarciu jednego lokalu z kawa Manuel, który okazał się sukcesem, otworzyliśmy niedawno kolejny lokal, w którym serwujemy również produkty tej marki. Bazując na zadowoleniu naszych klientów, nie wyobrażamy sobie wyboru innych produktów niż Manuel. To co najbardziej lubimy w naszej współpracy to doskonały produkt ale również wielkie pochylenie się nad potrzebami klienta.
"
Anna Keser
Back & Snack
"Nie wyobrażamy sobie współpracy z inną firmą, niż Manuel Caffe. Na zaufanie i zadowolenie naszych relacji z tą firmą składa się: opieka serwisowa, realizowanie audytów, terminowość oraz przemiła obsługa. Dzięki czemu czujemy, że nie jesteśmy po prostu klientem, a partnerami.
W naszej kawiarni serwujemy kawy, herbaty oraz czekolady marki Manuel Caffe, które odpowiadają gustom naszych klientów i sprawiają, że wracają do nas i chcą pić kawę tylko u nas. To dla nas wielki sukces!"
Agnieszka
Filiżanka
"Jesteśmy klientem Manuel Caffe już bardzo długo. Od początku naszej współpracy możemy powiedzieć, że Manuel to firma otwarta na potrzeby klienta, słuchająca jego potrzeb. Stanowczo polecamy Manuel jako solidną firmę z miłym i profesjonalnym podejściem do swoich klientów. Jeśli chodzi o smak i jakość produktów to mówią one same za siebie – są idealne!
"
Gabor Szekeres
U Madziara
"Kawa Manuel to wspaniała kawa wysokiej jakości, nasi klienci bardzo sobie chwalą jej walory smakowe mówiąc, że pijąc kawę czują się jakby przenieśli się do Włoch."
Bakery Home Caffe
"Moim zdaniem firma Manuel Caffe zatrudnia wysoko wyspecjalizowanych pracowników. Są profesjonalistami pod każdym względem: uprzejmi, kulturalni. Wyjątkowość w Manuel Caffe to umiejętność wysłuchania potrzeb klientów. Zamówienia realizowane są bardzo szybko, bez żadnych opóźnień. A wszystkie produkty są wysokiej jakości i godne polecenia firmom i gastronomi."
Paweł Pawlak
San Remo
"Ekspres sprawuje się bardzo dobrze, a kawa jest wyśmienita. Piję ją codziennie :) Obsługa sklepu Manuel Caffe bardzo sympatyczna i pomocna. Realizacja zamówień błyskawiczna."
Wiesław Grzelak
Cukiernia Iris
"Kawa Manuel wzbogaca nasz salon pięknym aromatem kawy. Jej smak przybliża klimat Włoch, komponując się z naszym wnętrzem i ofertą wybornych włoskich win. Efektowne puszki ładnie urozmaicają ekspozycję, a nam przyjemniej pracuje się popijając pyszną kawę z klientami."
Ewa
Drink Sklep